makineri

Shtëpia Botuese JONALDA

Shtёpia Botuese “Jonalda” dhe shtypshkronja “Jonalda” ështё themeluar nga Zylyftar dhe Mimoza Plaku, me qëllim: Propagandimin dhe shpërndarjen e shtypit dhe tё librit. Kjo veprimtari private vijon, nё Tiranё.

Shtypshkronja “Jonalda”

Ështё pjesё e Shtёpisё Botuese “Jonalda”. Shtypshkronja shërben, kryesisht, pёr shtypjen e librave tё Shtёpisё Botuese “Jonalda”, por edhe librave tё tjerё.
Shtypshkronja dhe Shtёpia Botuese menaxhohen nga Zylyftar Plaku

Cilёt jemi sot?

– Kryejmё veprimtari nё Tiranё.
– Veprojmё si Shtёpi Botuese dhe si shtypshkronjё.
– Botojmё, kryesisht libra pёr fёmijё, pa përjashtuar botime tё tjera, nga autorё tё cilёt dёshirojnё tё bashkpunojnё me ne.

Pёrparsitё tona dhe përfitimi juaj:

– Kemi rrjetin e shpërndarjes sё librave (Pra i shpёrndajmё vet librat) tё botuara nga kjo Shtëpi Botuese, nё Tiranё dhe nёpёr rrethe, duke koordinuar edhe nё Kosovё.
-Kryejmё redaktimin, korrektimin, faqosjen e librave, dizajnin e ballinave (Kopertinave).
-Preferojmё qё autorёt tё fillojnë dhe tё mbarojnë botimin tek ne dhe jo tё bёjnё redaktimin diku, korrektimin diku, dizenjimin diku tjetër dhe vetëm shtypin me siglёn tonё. Kjo nuk ёshtё preferenca jonё mё e mirё.
-Shtypshkronja vazhdon veprimtarinë, kryesisht, pёr shtypjen e librave tё kësaj shtëpie botuese, gjё qё prodhon libra me kosto mё tё ultё, duke mbyllur ciklin brenda kësaj shtëpie botuese.
Për më shumë kliko mbi ballinën e secilit libër

Cili është menaxhuesi Zylyftar Plaku

Ka kryer shkollёn e mesme dy vite nё Gjimnazin “Bab Dudё Karbunara”, Berat, ndёrsa vitin e tretё e tё katёrt nё shkollёn Pedagogjike nё Fier. Ështё diplomuar pёr Gjuhё-Letёrsi Shqipe si dhe pёr kimi ushtarake. Ka punuar mёsues, ushtarak dhe pas viteve 1990 gazetar dhe redaktor nё disa organe shtypi e Shtёpi Botuese.

Është autor i disa botimeve si:
-Skrapari Visore dhe Visare (Libër Studim etno-kulturor)
-Kënga qytetare beratase midis traditës dhe orientit (Studim)
-Berati Enciklopedi (Fjalor Enciklopedik për Rrethet Berat, Skrapar dhe Kuçovë)
-Cicëroj si Kanarinë (Vëllim me vjersha për fëmijë)
-Bilbilat në kopshtin tim (Vjersha për fëmijë)
-A më gjeni dotё? (Vëllimi 1dhe 2 me gjëegjëza)
-Lamtumirё Abetare (Përmbledhje antologjike me vjersha, gjëegjëza, tregime dhe fabula)
-Për më shumë dije 2, 3, 4, 5 (Libra antologjikë përshtatur për nxënësit e shkollave 9 vjeçare)
-Miqtё e Fermes (Libёr didaktik-mёsimor pёr fёmijё parashkollor)
-Mjetet e Udhёtimit (Libёr didaktik-mёsimor pёr fёmijё parashkollor)
-Shkronjat e dorës (Fletore didaktike për fëmijë)
-Shkronjat e shtypit (Fletore didaktike për fëmijë)
-Numrat (Fletore didaktike për fëmijë)
-Dashuri e humbur (Rman i botuar me pseudonimin Alberto Sartri)
-Puthja e Fundit ( Poemё)
Është redaktor i shumë librave artistik për fëmijë dhe të rritur.

Fjalor Enciklopedik për Prefekturën e Beratit

Është Fjalor Enciklopedik për Prefekturën e Beratit; (Berat, Skrapar dhe Kuçovë).

Përfshin ngjarje historike dhe tё dhëna statistikore që nga lashtësia e deri në vitin 2005, pёr figura të shquara, pёr çdo fshat, komunë e bashki; pёr bujqësinë, industrinë, medien, letërsinë, gjeografinë, turizmin, arsimin, kulturën, shëndetësinë, biznesin etj.

Nëse dikush kërkon informacion sa më të gjerë për Prefekturën e Beratit mund ta gjej në këtë botim. Botimi është udhëhequr nga Akademia e Shkencave dhe është vlerësuar. Është e rëndësishme për autorin që lexuesi të bëjë sugjerime pas leximit, sepse puna për ribotimin e veprës është në vijimësi.

Libri ka 900 faqe dhe mbi 3000 zëra dhe çmim kopertine 3000 lekë

Miq! Te mirkuptohemi. Ju kam shkruar emrat e personave qe permenden por enciklopedia ka 900 faqe dhe shume material per qytetare dhe fshatare bile edhe per Beratin kur ka qene dikur si fshat apo me lasht. Nese kini ide ejani ti shtojme, nese kini emocione nuk eshte vendi, nese kini mundesi qe te beni vet nje me te mire suksese, nese deshironi qe e mira te persoset ejani dhe sugjeroni me fakte. Duke ju falenderuar per mirkuptimin. Respekte

KOLANAT E BOTIMEVE PER FEMIJE