Misteri për vampirin në qytet

Një zotëri me pamje të çuditshme. Ai ka flokë të zezë, mban syze dhe pelerinë të zezë, ka dhëmbë të dalë si të qenit. Vjen rrotull nëpër qytet dhe njerëzit e shikojnë me dyshim. Disa mendojnë se është një vampir. Dinku, Joshi dhe Roza vendosën që ta ndiqnin, ndërsa burri nuk dukej aspak i trembur… Po cila është e vërteta? Mund të jetë një vampirë?!…

Libri ka 100 faqe dhe çmim kopertine 300 lekë

Misteri i shtrigës në varreza

Hetuesit e vegjël shkojnë me pushime. Në qytezën, ku ata po bënin pushimet, kishte një atmosferë të çuditshme. Banorët ishin të friksuar, sepse natën një hije lëvizte nëpër varreza. Ishte një shtrigë apo çfarë ishte kjo hije misterioze?! Edhe kësaj here tre miqtë zbulojnë të vërtetën dhe largojnë frikën e banorëve. Po si?…

Libri ka 100 faqe dhe çmim kopertine 300 lekë

Misteri i ujkut tё bardhё

Ky libёr sjell nё vёmendjen e fёmijёve kujdesin pёr kafshёt e egra dhe ato shtёpiake. Nё qendёr tё romanit janё tre personazhet kryesor, Dinku, Joshi dhe Roza, tё cilёt sё bashku me Abin, njё vajzё me tё meta fizike dhe e birёsuar, konstatojnё vjedhjen e tё vegjёlve tё njё ujkonje.

Shkrimtari ndёrthur disa nёntema, pёrshtatur pёr moshёn e lexuesit, duke e bёrё romanin tёrheqёs dhe edukativ.

Tema dhe ideja e romanit mund tё jenё fare mirё njё nismё pёr diskutim kolektiv, nё klasё a nё grupe, pёr marrdhёniet nё familje, komunitet dhe pёr rёndёsinё e bashkpunimit me policinё, nё rastet kur e kёrkon nevoja.

Libri, nё fund tё tij, ka njё pyetsor, pёr tё ndihmuar prindrin apo mёsuesen nё bashkbisedim.

Libri ka 100 faqe dhe cmim kopertine 300 lekё

Misteri i Bankёs sё vjedhur

Ky roman i shkrimtarit tё shquar amerikan Ron Roy vjen pёr herё tё parё nё shqip nё serinё e kolanёs “Hetuesit e Vegjёl”.

Ngjarja plot avetura pёr fёmijё përshkruhet me mjeshtëri artistike nga autori, edukon inteligjencën dhe shkathtёsinё e moshatarëve tё personazheve tё vegjël, Dinkut, Rozёs dhe Joshit, qё tashme janë tё njohur pёr shumё lexues shqiptarë nga disa libra tё tjerё, tё lexuar mё parё.

Hetuesit e vegjël shkojnë nё njё pallat mbretëror, tё ftuar nga miku i tyre, djali i mbretit. Atje ndodh njё ngjarje e pazakontё; vidhet thesari i mbretit, nga njё grup hajdutësh qё kishin punuar shumё duke hapur njё tunel nёntoksor dhe nënujor.

Aventura e fёmijёve zhvillohet bazuar nё imagjinatën e moshës dhe e veshur me ngjarje, qё nё tёrёsi janë tё besueshme dhe tёrheqёse pёr fёmijё.

Libri ka 100 faqe me 10 kapituj, shoqëruar me material pedagogjik pёr bashkëbisedim prindër- fёmijё apo mësues-nxёnёs. Ka çmim kopertine 300 lekё.

Misteri i pikturës së vjedhur

Është roman për fëmijë dhe ngjarja zhvillohet në shtëpinë e gjyshit të Dinkut, njërit prej tre personazheve kryesor të romanit. Shoku i gjyshit, i cili banonte në Francë, kishte blerë një pikturë të çmuar dhe ja kishte lënë në ruajtje të moshuarit, për pak kohë.

Kur shkojnë fëmijët tek gjyshi, dikush e vjedh pikturën. Por enigma e vjedhjes nuk ishte  e lehtë që të zbulohej për faktin se gjyshi jetonte në një kat të lart të pallatit dhe nuk mund të ngjitej lehtë vjedhësi, pa mjete. Dhe nuk kishte asnjë gjurmë.

Si kishte ndodhur vjedhja dhe si u zbulua vjedhësi nga tre hetuesit e vegjël, të cilët janë personazhet kryesor të ngjarjes në këtë libër?!

Romani është i ndarë në 10 kapituj me skena të ndryshme, por tepër tërheqëse.

Libri botohet për herë të parë dhe vjen në shqip i shoqëruar me një aparat pedagogjik, për tu ardhur në ndihmë prindërve apo mësuesve që të bashkëbisedojnë me lexuesit e vegjël.

Libri me 100 faqe kushton 300 lekë

Misteri i vjedhjes së skeletit

“Misteri i vjedhjes së skeletit”, është roman për fëmijë, i cili e merr subjektin nga dita e gënjeshtrave që është dita e një prillit. Shkrimtari amerikan Ron Roy, me një gjuhë të thjeshtë, sjell skena nga jeta e fëmijëve në një shkollë, ku protagonist në ditën e gënjeshtrave është drejtori i shkollës dhe tre fëmijët personazhe tek seria e librave “Hetuesit e vegjël”. Qëllimi i sajesës së një gënjeshtre, nga drejtori, është vënia në lëvizje e nxënësve dhe intelektit të tyre në këmbim të një shpërblimi, në ditën e një prillit.

Në roman veprojnë disa personazhe si drejtori, sekretarja, infermierja, mësuesja, fëmijët e klasave të tjera, por sidomos Roza, Dinku dhe Joshi, të cilët arrijnë të zbulojnë të vërtetën dhe të fitojnë, së bashku me klasën, shpërblimin e premtuar.

Libri ka skena tërheqëse, përshkrim mjeshtëror, gjuhë të përshtatur për moshën dhe shqipërim të mirë.

Paraqitja grafike dhe ilustrimi i librit e bëjnë të lehtë në lexim dhe të kuptueshëm. Botimi është i pajisur me një material pedagogjik për bashkëbisedim të fëmijës me mësuesin apo prindërit.

Libri ka 100 faqe, çmim  300 lekë dhe gjendet në çdo librari.

Misteri i dinozaurit në qytet

Ky roman për fëmijë tregon për tre ortak që hapin një biznes. Njëri prej tyre njihej që më parë me tre hetuesit e vegjël.

Por a mund të ket probleme mes ortakëve? Njëri prej tyre kryen vjedhjen e parave të grumbulluara nga biznesi. Askush nuk e besonte një gjë të till. Hetuesit e vegjël, nisin punën për vërtetimin e enigmës dhe zbulimin e vjedhësit.

Në bashkpunim me policinë e qytetit, tre hetuesit e vegjël arrijnë të zbulojnë dhe të kapin vjedhësin, i cili ishte një nga ortakët në atë biznes.

Autori e ndërthur ngjarjen në qytetin, Grinvill, atje ku zhvillohet ngjarja e treguar në librin “Misteri i Hotelit të Magjepsur” (Libri i parë në serine “Hetuesit e Vegjël). Rreth kërshërisë së fëmijëve për kafshët e hershme dhe trillit për të vën në provë zgjuarsinë e tyre, autori ngre gjithë librin, i cili është mjaft tërheqës, argëtues dhe edukativ për moshën e tyre.

Në fund të librit ka një material të shkurtër pedagogjik për të ndihmouar në bashkbisedim por edhe  për tu thelluar në atë që lexohet.

Libri ka 100 faqe dhe kushton 300 leke.

Misteri i kalit të Zi

Libri tregon për aventurat e fëmijëve në një garë me kuaj.

Ngjarja ka në qendër tre personazhet kryesor, të cilët janë edhe hetuesit e vegjël, që Autori i aktivizon në të gjithë librat e serisë së tij “Hetuesit e Vegjël”.

Fëmijët, natyrisht, tepër të gëzuar, shkojnë dy ditë para në vendin e garave por … kalin dikush e kishte vjedhur. Ata kërkojnë dhe e gjejnë por…

Megjithëse pritej që gara të fitohej, pikërisht nga kali që simpatizonin fëmijët, kjo nuk ndodhi dhe jo për faji të kafshës apo të kalorësit.

Po për faji të kujt dhe si e zbulojnë të vërtetën tre hetuesit e vegjël?!

Rreth kësaj fabule zhvillohen ngjarjet.

Libri ka në vetvete sa aventura tërheqëse aq edhe pjesë edukative si për qëndrimin ndaj kafshëve, por edhe për veprimet e njerëzve të rritur.

Në fund të librit ka një material pedagogjik, për ti ardhur në ndihmë si lexuesit, por sidomos prindit apo mësuesit, i cili e përdor për bashkëbisedim me ta.

Libri ka 100 faqe dhe cmim kopertine 300 lekë

Misteri i gurit të çmuar

Ёshtë roman për fëmijë. Tregon për ditët e pushimeve të tre fëmijëve që janë edhe personazhet kryesor; Dinku, Roza dhe Joshi. Ata shkojnë për të pushuar në fshat dhe përshkrimi është me vlerë për të mësuar rreth tij e aventurave atje.

Njëri nga personazhet gjen një gurë të çmuar, me vlerë shumë të madhe, por për shansin e tij të keq dikush ja vjedh.

Libri tregon se si rrjedh ngjarja dhe se, më në fund, tre hetuesit e vegjël e zbulojnë vjedhësin.

Ngjarjet rrjedhin natyrshëm por me ngarkesa emocionale dhe aventura tërheqëse për moshën.

Ndërthurja e tregimit të rrjedhshëm, sipas stilit amerikan të të shkruarit, me skenat e aventurave, sjellin tek lexuesi edukim dhe argëtim njëkohësisht.

Fëmijët do të ndeshen me mistere dhe të papritura, të cilat gjejnë zgjidhje duke shuar dalëngadalë kërshërinë e moshës.

Libri ka 100 faqe dhe cmim kopertine 300 lekë

Misteri i pullës së vjedhur

Ky libër është roman për fëmijë të moshave deri në klasën e gjashtë.

Në këtë libër fabula është kjo: Njërit prej personazheve, Dinkut, i vijnë disa letra të adresuara, por ai nuk e njeh dërguesin. As të njohur nuk ka në qytetin nga vijnë letrat. Të jetë ndonjë ngatërresë e rastit?!

Personazhi, që do të merrte letrat, i telefonon dhe kërkon që t’ja kthej ato. Po pse?! Fëmijët dyshojnë dhe fillojnë të hetojnë në lidhje me këtë.

Në njërin nga zarfet është një pullë poste, e rrallë dhe shumë e kushtueshme. Pulla është e vjedhur.

Më në fund vjedhësit arrestohen nga policia dhe pullën e çmuar e merr pronari.

Një ngjarje e thjeshtë, por me skena tërheqëse, për lexuesin, ku bëhet fjalë për zgjuarsi dhe shkathtësi.

Një libër tepër i lexuar dhe shumë tërheqës për fëmijë.

Në fund të librit ka një material pedagogjik, për t’i ardhur në ndihmë si lexuesit, por sidomos prindit apo mësuesit, i cili e përdor për bashkëbisedim me ta.

Libri ka 100 faqe dhe cmim kopertine 300 lekë