Vlusha Jonë

Është libër me përshkrime dhe ngjarje historike për fshatin Vlushë në rrethin e Skraparit. Vlusha një fshat jo i vogël që ka mbajtur edhe ajo peshën e historisë së krahinës ka edhe rritjet dhe rënien e saj në vendbanim. Momente të tillë, ngjarje historike e ndodhi grupimesh sipas fiseve, portrete njerëzish të lindur e të rritur atje por që kanë bërë emër të mirë në krahinë e më gjerë, vijnë nëpërmjet faqeve të këtij libri. Fiset dhe familjet sipas fiseve në fshatin Vlushë vijnë nëpërmjet skemave të tyre por edhe të fotografive të shumta të cilat autori i ka sjell në botim.

Është një libër i rëndësishëm për lexuesin që kërkon të njoh atë fshat e krahinë por sidomos i vlefshëm si dokument në të ardhmen për studiues të ndryshëm.