Etje për dije, etje për punë, etje për pasuri, etje për …Ngado e kudo e ndesh dëshirën e njeriut për diçka dhe shumëçka. Edhe në rastet kur nuk e meriton dëgjon të flas për gjeni, për të suksesshëm edhe pse një dëftesë apo diplomë e merr me pagesë. Etje për uji, për ujin e pijshëm të cilin bashkatdhetarët e Autorit nuk e kanë akoma të realizuar edhe pse për gati 30 vjet kërkojnë atë i afrohen në fushata me anë të premtimeve dhe janë aq larg, apo më shumë të etur në zhegun e pranverës, verës, vjeshtës apo edhe dimrit në fshatra bile edhe në qytete. Një kurth i ngritur për shqiptarët, dëshirat për arritje dhe për një jetesë të mirë dhe keqqeverisjes apo papjekurisë së shtetformimit në vendin tonë. Kjo është tematika e Autorit Shefit Doksani në përmbledhjen me poezi “Etja”. Poezi e arrirë me tematikë aktuale dhe të gjerë jetësore.

Facebook
Twitter
LinkedIn