Skrapari Visore dhe Visare

Është studim Etno-kulturor për rrethin e Skraparit me autor Zylyftar Plaku. Në libër paraqitet krahina e Skraparit me natyrën, historinë, traditat, zakonet, karakterin, tiparet dhe gjuhën krahinore tek banorët.

Në libër përshkruhen edhe ndryshimet e tyre në kontekst të shekujve, dekadave dhe viteve.

Autori ka edhe një dedikim, i cili është:

“Në shenjë respekti për të gjithë skraparlnjtë, të cilët kudo që janë vendosur me banim, jo vetëm nuk e harrojnë vendlindjen dhe krenohen me të, por edukojnë pasardhësit e tyre, që lindin e jetojnë në qytete të mëdha dhe evropiane, me krenari të pohojnë: “Jam nga Skrapari!”

Libri ka 150 faqe dhe çmim 500 lekë.