Një amanet në moshën e rinisë i cili realizohet në moshën e tretë, në pleqëri. Në rrethana të ndryshme dhe nga vende të ndryshme personazhet i lidh fati i tyre i përbashkët.

Në vitet e Luftës së Dytë Botërore një ushtarak italian (Pushtues) njihet dhe dashurohet me një vajzë shqiptare. Në momentet e ndarjes i premtojnë njëri-tjetrit dhe do të jetojnë gjithë jetën bashkë por nuk munden. Regjimet i ndanë fizikisht por jo përzemërsisht.

Në vitin 1990 emigrantë shqiptarë mbërrijnë në Itali ndërsa gjyshi me nipin e tij vijnë në Shqipëri për të sosur amanetin e plakut kur ishte i ri; të takoj vajzën që aq shumë e deshi e cila mund ta kishte pritur tërë jetën. Por kohët dhe mentalitetet kanë bërë të tyren. I moshuari nga Italia kthehet dhe gjenë djalin e tij me fëmijë ndërsa kur kërkon të takoj atë që donte dikur shkon tek varri i sajë dhe atje i pushon zemra.

Libri është sa prekës aq edhe tërheqës për ta lexuar jo vetëm nga fabula dhe mesazhi që përcjell por edhe nga niveli i arritjes artistike e letrare.

Libri ka çmim kopertine 300 lekë

Facebook
Twitter
LinkedIn