Misteri i smeraldit të xhaguarit

Hetuesit e vegjël zbulojnë të vërtetën për vjedhjen e një vlere të trashgimisë kulturore në muze. (Autori sikur e merr spunton nga vjedhjet e vlerave të trashëgimisë kulturore në vendin tonë).

Tre fëmijët shkojnë me pushime tek xhaxhai i Dinkut, i cili është kujdestar në një muze. Në muze sjellin një xhaguar i cili mbante një gurë smeraldi të kushtueshëm. Pas dorëzimit të objektit smeraldin e vërtet e kishin vjedhur dhe në vend të tijë ishte vendosur një fals. Po kush e vodhi origjinalin?! Fëmijët dyshojnë për xhaxhain e Dinkut. Po ashtu edhe autoritetet të cilat fillojnë hetimet për zbulimin e vjedhësit. Por janë tre fëmijët ata që ndihmojnë dhe zbulojnë të vërtetën.

Libri, nëpërmjet mistereve dhe skenave plot kuriozitet ushqen kërshërinë e fëmijëve për ta lexuar atë.

Libri ka 100 faqe dhe cmim kopertine 300 lekë