Misteri i mumies së vjedhur

Autori përshkruan shkathtësinë dhe zgjuarsinë e fëmijëve të cilët zbulojnë një vjedhje në muzeun e antikiteteve, pikërisht vjedhjen e një mumieje që ndodhej atje. Po si dhe pse?! Çfarë kishte brenda mumies dhe kush e vodhi atë?!
Autori përshkruan skena mjaft emocionuese për lexuesin. Tre hetuesit e vegjël jo vetëm që e arrijnë qëllimin por në bashkëpunim me policinë e arrestojnë vjedhësin.
Libri sjell në vëmendje vlerën dhe ruajtjen e monumenteve të kulturës si pjesë e trashëgimisë kulturore të vendit. Është një temë aktuale ndaj libri ka vlera letrare dhe edukative.