Lejlaja me turban

Ёshtё libër me tregime i autorit elbasanas, Kujtim Agalliu. Autori vjen tek lexuesi pas disa romaneve dhe përkthimeve. Pёr kёtё libër, lёnda ёshtё marr kryesisht nga kujtimet e autorit, sidomos si emigrant nё Turqi.

Tema e personalitetit tё femrës gjen mё tepër vend nё libër.

Njё emigrante e bukur shqiptare, nё Stamboll, pranon qё tё vishet me turban, pёr tu fejuar me djalin e pronarit ku punonte. Por nuk vonon dhe largohet pёr tek i dashuri i sajё nё Shqipëri.

Intriga dhe realiteti i bёjnё tregimet e këtij libri mjaft tёrheqёs.

Libri me 130 faqe ka 25 tregime dhe kushton 500 lekё.