Hetuesit e Vegjël është një kolanë me libra që ka për autor shkrimtarin amerikan për fëmijë Ron Roi. Seria përfshinë 18 libra në shpinë të të cilëve, për sejcilin është vendosur numri përkatës. Gjithësesi për lexuesin nuk ka rëndësi që të ndjek radhën sipas numrave për të lexuar sepse sejcili libër ka ngjarjen e tij por tre personazhet kryesor i kanë të njëjtë; Dinkun, Rozën dhe Joshin. Fëmijët janë të zgjuar dhe veprimtaria e tyre është shumë e dobishme dhe edukative. Kjo I bënë librat të vlefshëm edhe për tu diskutuar në grup, në klasë etj. Edhe për këtë arsye librat janë përgatitur me një pyetsor në fund të sejcilit roman.

Në kolanën “Hetuesit e Vegjël” përfshihen:

 1. Misteri i hotelit të magjesur
 2. Misteri i mumjes së vjedhur
 3. Misteri i fantazmës në kështjellë
 4. Misteri i thesarit të mbytur
 5. Misteri i smeraldit të xhaguarit
 6. Misteri i thesarit në ishull
 7. Misteri i shkrimtarit të rrëmbyer
 8. Misteri i pullës së vjedhur
 9. Misteri i gurit të çmuar
 10. Misteri i kalit të zi
 11. Misteri në rërën thithëse
 12. Misteri i dinozaurit në qytet
 13. Misteri i vjedhjes së skeletit
 14. Misteri i pikturës së vjedhur
 15. Misteri i bankës së vjedhur
 16. Misteri i ujkut të bardhë
 17. Misteri i shtrigës në varreza
 18. Misteri për vampirin në qytet

 

Facebook
Twitter
LinkedIn