…………………………………………
Në ujëra misteri ndjej se po mbytem
Dhe hije fantazma krijojnё vetёtimat,
Ferri ёshtё ngritur nё tokё si lubia,
Si gojё tё hapura mё shohin greminat!

Mes smogut unё endem, pak ajёr tё marr,
Pak ajёr pёr shpirtin qё s’gjen dot oaz,
Nga thikat e fjalëve mbi shpinё kam gjak,
Kur shoh albatrosёt, nё zemёr kam gaz!
…………………………………………………………..
Një libër me poezi, nga autorja Lediana Kapaj. Autorja, e cila banon në Francë, e botoi librin tek Shtëpia Botuese Jonalda dhe të ardhurat nga shitja e tij i dhuroi për fëmijët jetim.
Poezitë e përfshira në këtë libër janë sa të ndjera dhe njerëzore. Ato mbartin shpirtin e madh të Autores e cila di të vlerësoj fjalën. Ajo nuk e përdor fjalën pa vend, për rimë, por me vend të gjetur dhe të latuar, të kursyer e të rrallë pa inflacion. Figuracioni poetik, së bashku me frymëzimin dhe tematikën e plot, tregon se autorja e njeh dhe di të komunikoj me lexuesin.

Facebook
Twitter
LinkedIn